Sosyal Medya

Dünya

ABD’den Afrin’e geçen PYD/PKK'lılar hakkında 'kaçamak' cevap

Pentagon sözcüsü Pahon, Afrin’e geçen teröristlerin ABD tarafından sağlanan silahları beraberinde götürüp götürmediği hakkında, "Bunu izliyoruz. Türkiye için onları 'verilen silahları' takip ediyoruz." dedi.



ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Eric Pahon,  Suriye’nin  doÄŸusunda  ABD destekli  PYD/PKK’nın paravanı "SDG"den ayrılarak Afrin’e geçen örgüt mensuplarının, yanlarında ABD tarafından verilen silahları da götürüp götürmediÄŸine iliÅŸkin soruyu, "Buna dair bir kanıt görmediklerini" belirterek geçiÅŸtirdi.

Pentagon'dan daha önce, DEAÅž karşıtı operasyondan ayrılıp Afrin’e PYD/PKK’ya yardım etmek üzere giden örgüt mensuplarının ABD desteÄŸini kaybedeceÄŸi açıklanmıştı. ABD Savunma Bakanı Jim Mattis de Avrupa seyahati sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı PYD/PKK'lı teröristlerin ABD destekli grupların kontrolündeki bölgelerden Afrin’e geçtiÄŸini belirtmiÅŸti.

Pahon, bu iki açıklamayı hatırlatarak, “Afrin’e geçen örgüt mensuplarının ABD tarafından saÄŸlanan silahları da beraberlerinde götürmediÄŸini nasıl teyit ediyorsunuz?" sorusuna, bölgedeki özel kuvvetlerin verilen silahları takip ettiÄŸini savunarak, "Bunu izliyoruz. Türkiye için onları 'verilen silahları' takip ediyoruz. Buna dair bir kanıt bulursak gerekli adımları atarız." dedi.

"ABD silahlarının Afrin’e geçtiÄŸini görmediniz mi?" sorusuna da Pahon, "Hayır, henüz görmedik." yanıtını verdi.

ABD öncülüğündeki DEAÅž karşıtı koalisyonun açıklamasında ise "ABD tarafından saÄŸlanmış silahların Orta Fırat Vadisi'nden kuzey Suriye’ye geçtiÄŸini teyit edemeyiz." ifadesine yer verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.